200118 Esset 1:a pris Ökl Viltspår

Det fortsätter att vara barmark så jag tog en chansning och anmälde Esset till ett Ökl spår och tränade i veckan med utspätt blod då det är svårt att hinna med att bloda och gå ökl-spår medans det är ljust och an jobbar på dagarna. En dag spårade jag dock ett riktigt spår på eftermiddagsfikat och gick det sedan på lunchen och det gick bra så jag chansade lite… Det svåraste och det som känns mest oklart för Esset är spårupptaget i rutan. Väl på spåret är hon en duktig spårhund.

Viltspår Esset

Blev precis det som ställde till det. Vet inte hur länge vi gick runt i rutan. Enligt domaren hade hon tagit upp spåret men samtidigt hade det blivit stopp i linan så hon trodde nog att hon inte fick ta spåret. Gjorde att vi gick runt onödigt länge men till sist så tog hon spåret och då går hon som tåget. Ringade lite orutinerat i utblodningen med återgång så det räknades som ett litet tappt. I övrigt var hon klockren. Skott i spåret hade vi inte heller provat men inte heller det var nått problem.

Viltspårprotokoll Essets sida uppdaterad liksom hennes viltspårsida.