230728-29 TJP Ockelbo

Under fredag och lördag har vi startat ökl på tollingjaktprovet i Ockelbo. Genrepet kändes inte bra men det sägs ju att genrep inte ska gå bra och den här gången stämde det bra. Esset gjorde ett helt fantastiskt bra arbete första dagen på provet då vi startade som hund nummer 6. Hetare än någonsin var hon och gnällde lite precis före första tollingen men sen var hon tyst. Genomförde allt på provet helt fantastiskt bra men la vid 2 tillfällen ner vilt på inlevereringar från söket. Tog upp och lämnade i hand men nedläggningarna innebar såklart att vi tappade Excellent men fick med oss ett Very Good på årspremiären. Känslan var helt fantastisk!

Dag två så hade jag inte så höga förväntningar då vi bägge sovit dåligt och jag tänkte att Esset kanske skulle vara lite trött. Så fel jag hade… Esset var mer samlat idag. Helt tyst och gjorde ett fint tollingarbete. Markeringarna där den ena landade på land och den andra på vatten löste hon fint även om jag störde henne och domaren störde mig 🙂 Vattendirigeringen var perfekt liksom efterföljande sök och landmarkering. Alla vilten i hand och pristet blev såklart ett Excellet. Duktiga duktiga Esset!!! Om känslan var bra i går så var den helt fantastisk idag.

Essets sida uppdaterad liksom Essets jaktresultatsida