220918 Esset har startat på ytterligare ett tollingsjaktprov

I helgen startade jag och Esset på ytterligare ett tollingjaktprov och inför starten på plats så kändes allt bra.

307457333_10159485199918227_1084490506733536895_n

Esset började med en fin ansmygning ner till nätet. Tollade jättefint och var lugn och bra i passiviteten. Stördes ingenting av skyttar, funktionärer eller publik. satt lugnt och fint och markerade men tog liksom de flesta andra en liten väg efter kanten för att komma runt en liten ö som låg precis utanför tollingnätet. Gick i direkt och hämtade fågeln men simmar då såklart till platsen där hon gick i så det blev en lång inleverering men det fixade hon fint när jag sa håll fast. Avlämning i hand och nästa markering var precis lika men n sa jag inget utan hon levererade ändå i hand.

Gick till söket och hon gick ut fint, hämtade snabbt in två och jag skickade på den tredje vilken hon hittade snabbt. På vägen in la hon dock ner den och tog ett par steg från fågeln i riktning mot mig. Jag kallade in för då tänkte jag att hon tar upp den igen men då dök hon ner en meter framför sig där det låg ytterligare en fågel. Att lägga ner en fågel och lämna den till förmån för en annan är inte ok och därmed var vi nollare. Sååå typiskt när vi låg på ett excellent.