210805 Tollarspecialen 2024 Falun

Det blev till slut en resa till Falun för årets tollarspecial. Start var länge osäkert men onsdag, dagen före tollarspecialen anlände Essets dispens från SKK som gör att hon kan delta trots medicinering mot Hypothyrios. Uppladdningen har inte varit den bästa då hon varit så omotiverad innan vi hittade rätt dos så därför gick jag in i tävlandet utan förväntningar men bara en vilja att få genomföra alla momenten på provet då det var ett spännande upplägg.

Esset var het och gnällde vid ansmygningen och i passiviteten vid första tollingnätet. Hon var dock tyst och stadig i övrigt. Markerade fint på första markeringen men gavs aldrig tillfälle att markera den andra då det skottet och kastet kom innan den första hade landat och gick 180 grader åt andra hållet. Den tredje markeringn kom när hon skakade sig bakom nätet efter att ha lämnat av den första markeringen. Hon löst dock bägge markeringarna ändå. Dirigeringen tog hon på land relativt enkelt. Den andra dubbelmarkeringen löste hon helt utan förarstöd men på söket hade hon lämnat gåsen en gång innan hon valde att ta den och leverera den till mig därav NS.

På utställningen levererade hon oväntat desto bättre. Vi startade i jaktklass där hela 30 tikar deltog. Hon fick Hp och placerades som nummer 1 och avslutade sedan som BIM jaktklass. Inte nog med det, hon deltog även i bästa tik totalt och placerades där som nummer 4. Wow vad bra det gick!!!

Esset jakt och Esset utställning uppdaterade.