Planerad kull

Äntligen får jag presentera Vinnarens nästa kull. Denna kullen kommer att ha ett tydligt fokus på tollarens jaktegenskaper och jag har höga förväntningar på kullen. Esset beräknas löpa i September/oktober.

Låter detta intressant? Läs mera om kenneln, mina avelsmål och vad jag förväntar mig av dig som vill köpa valp från mig här

SE VCH J RLD N RLD F Inlicios Witch Abroad ”Esset”J SE VCH SE UCH RLD N RLD F RLD A SE RALLY CH Bizzness Asterix ”Asterix”

Esset kommer från linjer med tollingjaktprovschampions i flera led och hon och hennes syskon har redan visat på fina jaktegenskaper där en i kullen redan är tollingjaktchampion. Esset blev uppflyttad till elitklass i höst och har ett good i klassen och ytterligare ett syskon är uppflyttad till elitklass och ett syskon till öppenklass. Förutom jaktmeriter finns fina resultat i ett flertal olika discipliner såsom viltspår, bruk, lydnad, rallylydnad och utställning. Mera information om Esset hittar ni här.

Asterix kommer från linjer med flera jakprovsmeriterade hundar Asterix mamma är i elitklass och tre syskon till Asterix har redan jaktprovsmeriter varav Asterix har pris i Ökl och ytterligare två i kullen är i öppenklass. Även Asterix kommer från linjer med meriter inom flera olika discipliner såsom viltspår, bruks, lydnad, rallylydnad, utställning men också IGP.

Esset och Asterix har båda ett fint viltintresse och apporterar vilt de presenteras för. De är tysta även vid träning med andra hundar. De har båda genomfört fina BPH/MH och är trygga och enkla i vardagsmiljöer och tillsammans med andra hundar. Båda hundarna är mycket socialt positiva och jag förväntar jag mig därför trygga och stabila tollare med stor arbetslust och vilja att samarbeta med sina förare.

Inlicios Witch Abroad ”Esset”
Reg.nr: S29330/2019

HD: A ED: Ua
PRA: Hereditärt fri
DE: Hereditärt fri
Ögonlyst: Ua 2024-03-05
JADD: N/N Clear
CLAM N/N Clear
CDMC N/N Clear

Höjd: 46,5 cm
Vikt: 17 kg

Meriter:
Jakt:
Good Elitklass Tollingjaktprov
2*Excellent Ökl Tollingjaktprov
Very Good Nkl Retrieverjaktprov
93p Nkl Uppflyttad till ökl WT

Utställning:
Excellent Ck

Viltspår:
SE VCH Svensk viltspårchampion

Rallylydnad:
RLD N RLD F Uppflyttad avancerad klass

Bruks:
Uppflyttad Lägre klass spår

Lydnad:
Uppflyttad klass 1

Övrigt:
BPH & Mentalbeskrivning
Funktionsbeskriven FB-R
Bizzness Asterix”Asterix”
Reg.nr: SE58239/2020

HD: B ED: Ua
PRA: Hereditärt fri
DE: Hereditärt fri
Ögonlyst: Ua 2023-06-20
CLAM N/N Clear
CDMC N/N Clear

Höjd: 52 cm
Vikt: 24 kg

Meriter
Jakt
Excellent Nkl Tollingjaktprov
Juniortollarmäster 2022
3 * Good Ökl Tollinjaktprov

Utställning
SE UCH Svensk utställningschampion med jaktmerit

Viltspår:
SE VCH Svensk viltspårchampion

Rallylydnad:
SE RALLY CH RLD N RLD F RLD A

Nosework:
Godkänt doftprov

Övrigt
BPH
Funktionsbeskriven FB-R
Karins beskrivning av Asterix

Asterix är en trevlig hund i vardagen, han gör inte mycket väsen av sig om han inte vill gå ut på promenad eller ha sin mat.  Under hans uppväxt har han varit med på allt jag gjort vilket även inneburit kontorsjobb. Han tar dagarna på kontoret med ro och mina arbetskamrater märker inte ens att han är där. Nya miljöer tar han bra och han älskar att följa med. Han hänger även med mig när jag cyklar, åker skidor och springer, det tycker han är riktigt roligt. Han har sedan valpåldern varit mycket följsam och vill gärna kolla av att jag är med hela tiden under promenaderna vilket gör att han också kan vara mycket lös då han har en fantastisk inkallning. Asterix är en hund som älskar människor och dom flesta han träffar blir hans favoriter. Han vill gärna pussas och gosa vilket gör att han också kan bli lite hoppig. Han är en väldigt mysig hund som ofta vill ligga med huvudet i knä i soffan och bli klappad eller kommer och lägger huvudet i mitt knä om jag sitter och jobbar hemifrån. Han är trygg i att lämnas själv hemma och även i bilen eller filt/bur på utställning eller tävling. Asterix går bra ihop med andra hundar och leker fint. Han har endast lekt med en okastrerad hanhund och det är våran andra tollare, så jag vet inte hur han skulle leka om jag släppte honom med någon annan hane. 

Asterix är en hund med mycket ”will to please” och tackar aldrig nej till en utmaning. Han är lättmotiverad i träning då han tar godis/mat, leksaker och socialbelöning nästan lika bra. Han är en hund med mycket fart i sig och har ett naturligt apporteringsbehov och vill gärna visa allt han har fått eller hittat, även om det är ett tuggben som han nyss fått av mig. Detta har gjort att han sedan valpålder velat komma till mig med det han hämtat. Apporteringsträningen har känt väldigt naturlig för honom, han känns seriös och tar sin uppgift på allvar men med glädje. Han har sedan första gången vi presenterat vilt tagit det med balanserat grepp och kommit med det till mig. Det finns en hög vattenpassion hos honom men han badar sällan själv utan anledning. Han är en tyst hund i arbete, kan göra ljud ifrån sig på träning om jag är otydlig men då mycket försiktiga pip. Redan vid 1 års ålder kände jag att han hade alla delar som behövdes för att genomföra ett tollingjaktprov, precis som många av våra vänner också såg men valde ändå att vänta tills året han fyllde två innan start. Han har visat sig vara väldigt förig i jakten nu när vi börjat träna för högre klasser, vi ska bara se till att hitta den där perfekta balansen i träningen för att ta oss vidare.  

Asterix är en hund som visar en stor glädje och passion i allt vi gör tillsammans. Vi har tävlat rallylydnad, gjort doftprov nosework klass1. Startat tollingjaktprov, viltspårsprov och sprungit i utställningsringen. Oavsett om det är utställning, jaktprov eller rallylydnad har Asterix ändå visat sin positiva inställning. Han tar tävlings- och utställningsmiljöer bra och störs inte av andra hundar utan kan ändå fokusera på det vi ska göra. Jag upplever honom som en väldigt rolig och trevlig hund både i vardag och träning, det går inte en dag utan mycket glädje.