210925 Esset uppflytt till lägre spår

Esset debuterade i Bruks, apell spår i Järvsö idag. Drog startnummer 9 av 10 deltagare och när två hundar började det blåsa ordentligt och spåret låg på öppen täkt. Hund 3, 4 och 5 kom inte runt på sina spår och sen åkte jag iväg till platsen där mitt spår skulle gå. Platsen lågt högt och öppet och det blåste en hel del men oj som hon spårade och apporterade föremålen. I vinkel 1 tappade hon spåret och ringade men i övrigt var näsan nere i backen hela tiden. 10-10 fick vi

Budföringen hade jag räknat med att nolla men för att hon inte kan sitta still bredvid mottagaren men hon stannade före halva sträckan och sedan började hon göra något annat så jag kallade in henne.

Resten av lydnaden gick bra även om jag gjorde några dubbelkommando för att försäkra mig om att inte nolla momentet. Det visade sig vara ett bra drag eftersom ingen av hundarna låg på platsliggningen vilket jag hade räknad med att få poäng på, 40p närmare bestämt men nu blev det noll. 

För en gång skull hade jag verkligen marginalerna på min sida. Med precis 175p som är gränsen för uppflytt så vann vi dessutom dagens tävling och nu är Esset en lägreklasshund.1a plats Esset Jag & Esset

Essets sida uppdaterad och en ny sida med Essets brukssresultat har lagts till.