210801 Det går inte alltid som man hoppats

I helgen har Esset gjort premiär på tollingjaktprov. Hon gjorde många delar fint men på fredagens prov fastnade hon i en vattenhölja och jag kämpade verkligen för att både hjälpa och pressa ut henne men hon fick inte med sig den innan jag gick ut och stöttade henne. Efter det så ville hon inte ta in fåglarna på övriga delar av söket.

Det positiva jag tog med mig var tollingen och ett fint vattenarbete samt hennes lugn och stadga.

DSC_0375

På söndagens prov inleddes tollingen ofokuserat då hon vädrade vilt så jag trodde att det skulle vara lugnt med söket denna gången. Tollingen kom igång och blev bra och vattenarbetet var åter igen fint men sen apporterade hon inte vilten på söket. Hon fick ta in tre efter kommando från mig och sedan fick hon avsluta med en fin landmarkering. Bryt ihop och kom igen.

Essets jaktsida uppdaterad.