190220 DNA-test Prcd-PRA

I Januari skickade jag blod från Humla till Optigen för nytt prcd-PRA prov. Humla är sedan tidigare testad med resultatet sjuk (C) men eftersom hon ögonlyst UA tre gånger efter 6 år, senast som vid 13 år och 7 månader så tyckte tollarklubben att det skulle vara intressant att gå vidare och undersöka detta. Enligt Optigen är den ytterst ovanligt att en hund som är testad sjuk ögonlyses UA efter 6 års ålder. Även denna gången visade resultatet att hon är C så nu kommer de att gå vidare med fler tester på Humlas blod.

Humla rak

Vinna är Hereditärt fri men detta finns inte registrerat så därför testade jag henne också. Resultatet visade mycket riktigt att hon är Fri/Normal (A) och idag fanns resultatet registrerat på SKK. Automatiskt kom då också resultatet från alla valparna som nu står registrerade som Hereditärt fria (H).

Vinna PRA

Vinna och Humlas sidor uppdaterade med resultatet