190126-27 Kaliber fortsätter att leverera

I helgen har Emelie och Kaliber tävlat lydnad igen. På lördag genomförde de en jättefin runda i startklass när de tävlade i Kungsörs nya hundarena. Så här skriver Emelie:

Tävlingen slutade på 152,5 poäng i startklass idag för oss. Vi hade några fina delar och 0a på fjärren eftersom Kaliber ansåg att han skulle köra en inkallning istället. När jag kom av planen tänkte jag nej fy vad dåligt det gick, nu vill jag åka härifrån och hemåt. Sen efter 10 min kände jag att nej jag har inte varit så dålig, Kaliber har inte varit så dålig! Vi fick ändå godkänt även om vi inte fick ett uppflytt och många delar var bra. Jag var suuuuper nervös inför starten, samt att det var mycket mer störningar idag än när vi tävlat förut. Dubbla banor bredvid varandra, många hundar, publik, nytt ställe!  

Kaliber 1

Om det inte hade varit för 0:an på fjärren så hade de haft uppflyttningspoäng med råge. Jättefina poäng på övriga moment med genomgående 8:or eller 9:or. Grattis till ännu ett godkänt resultat och en jättefint genomförd tävling!

På söndag tävlade de i ett ridhus i Nacka. Det var första gången Kaliber satte sin tass i ett ridhus vilket kan påverka fokus och koncentration. Nytt underlag, nya ljud och framförallt en massa nya dofter. Emelie skriver:

Dagens sammanfattning av tävlingen var en Kaliber som skulle leka runt i ett ridhus med apportbocken. Känslan idag kändes inte bra alls, vi var inget team ute på plan… Vi tar nya tag och startar igång ännu mer träning från och med imorgon

Kaliber 2

Helt rätt Emelie! På´t igen och även om känslan inte var den rätta idag så levererade ni ännu ett godkänt resultat vilket tyder på en hög lägsta nivå. Ni är så himla duktiga!!! 

Kaliber 23