171205 Krassliga valpar

Tråkiga nyheter är också nyheter, men gärna sådanan som man helst vill vara utan. I november blev Esmeralda plötsligt akut sjuk, hängig, kräkten och var dålig i magen. Hon skrämde oss ordentligt och fick ligga inne hos veterinär med dropp ett par dagar. Det visade sig vara en magtarminfektion. Ev. har hon ätit nått när hon varit ute vilket kan ha utslöst det hela. Hon blev akut dålig men piggade på sig efter ett par dagar hos veterinär: Så här sa Isa, 

”De kan vara så med unghundar/valpar, de är så fruktansvärt glada att de inte visar att de mår dåligt tills det verkligen är allvar. Hon blev väldigt mager och tappade en hel del päls, men det är också på väg tillbaka.”

Skönt att hon nu är pigg och frisk igen! 

I början av december fick jag ett samtal från Annette som har Zoey. Hon var dålig och av symptomen misstänkte jag att det kunde vara livmoderinflammation trots att det inte är så vanligt hos unga hundar och mitt i löp. Zoey löpte nämligen för första gången när hon blev dålig. Började med att hon luktade illa, blev sedan dålig i magen, hängig och drack mycket. Så Annette och Oskar körde med Zoey akut till Anicura i Ulricehamn. Där konstaterade de feber och lite dåliga värden varför de behöll henne för att göra ultraljud dagen efter. Det visade sig att halva livmodern var påverkad och de rekomenderade operation. Hon opererades samma dag och då upptäcktes en svulst. Man har tagit bort den och skickat den på analys då man inte kunde säga vad det var. Kan vara naturligt och ofarligt men såg lite konstigt ut. Vi håller tummarna att det inte är något farligt. Zoey är hemma igen och är åter pigg och glad.