170920 Dubbelpremiär i Ökl Retrieverjaktprov

Hade anmält Vinna till Dubbelprovet i Järvsö denna helgen. Vi har aldrig startat på retrieverjaktprov det senaste året så det innebar att jag kom hem båda dagarna. Blev därför premiär i Ökl * två på en och samma helg.

Dag ett var ett prov som genomfördes som en klappjakt med mycket skott och mycket passivitet. Vinna klarade första halvan av provet mycket bra. Var tyst och stadig och gjorde en fin landmarkering och fin passivitet. På vattenmarkeringen missade hon den andra då den var längre än hon är van. Men sen… Vid den andra klappjakten brann det och det kom en hel del ljud så vi fick bryta.

Dag två var ett prov mera i vår stil. Provet började med en transport. Den andra hunden fick en dubbelmarkering på land medan Vinna fick stå passiv brevis. Skötte hon fint och även sin egen dubbelmarkering klarade hon ok. Transport och en ok landdirigering innan söket. Där sökte hon fint men tyvärr åt hon upp en halv and å då var provet över.